Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с температурата алфа 159

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем с температурата алфа 159

Здравейте приятели!
    Имам Алфа 159 1.9 jtdm (150 коня) 2006 година. Имам проблем с температурата, който се проявява само през зимата, колата не вдига достатъчно температура и съответно парното ми е много слабо. През зимните месеци когато температурата е по ниска, колата ми държи 65/70 градуса, дори и при продължително шофиране.
    През лятото няма абсолютно никакви проблеми, колата си държи 90 градуса и нито градус нагоре или надолу.
    Въпроса ми е дали това е проблем на модела или проблема е само при мен?
    Благодаря!

Първоначално публикувано от Mishkov Покажи съобщение
    Здравейте приятели!
    Имам Алфа 159 1.9 jtdm (150 коня) 2006 година. Имам проблем с температурата, който се проявява само през зимата, колата не вдига достатъчно температура и съответно парното ми е много слабо. През зимните месеци когато температурата е по ниска, колата ми държи 65/70 градуса, дори и при продължително шофиране.
    През лятото няма абсолютно никакви проблеми, колата си държи 90 градуса и нито градус нагоре или надолу.
    Благодаря!
    Термостата си смени и въобще не му мисли
    Giulietta 1,6 JTDm 2013
    156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Здравейте приятели!
      Благодаря!
      След 15-20 мин. градско каране на - 5 градуса ако не е направила 90 ,можеби трябва да отделиш 100 лв за термустатче.
      Alfa Romeo 159 JTDm
      Alfa Romeo 155 TS

Comment

Термостата е проблема....Явно си т.н. "Летен термостат". При мен е същата работа, но си купих нов термостат и ще го сменям скоро. Просто автомобилите за южната част на Италия се продавали с талъв тип термостати - поне така ми обясниха.
        Alfa Romeo 159 1.9 JTDm, SW, Lancia Delta II 1,6
        ".... 150 На превала Ляв 5 и веднага Десен 5! спирай, че си ебало майката за Ляв 2 на скок !!!ХОРАТА... "

Comment

Първоначално публикувано от sasho_n2 Покажи съобщение
          Термостата е проблема....Явно си т.н. "Летен термостат". При мен е същата работа, но си купих нов термостат и ще го сменям скоро. Просто автомобилите за южната част на Италия се продавали с талъв тип термостати - поне така ми обясниха.
          Глупости,тея филми ги няма отдавна.Моята бивша кола като е продадена в Бг,и замина термоса миналата година.Обикновено оригиналния термос на италианките кара от 7 до 10 г.
          Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
          Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
          Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Здравейте приятели!
            Благодаря!
            Колега, не бъркай парното с градусите на таблото.
            Днес специално за теб гледах мин/км.
            на 7-8мин парното започна да се затопля приятно, на 10 тата минута, стрелката за темпер. се събуди и започна да се насочва стремглаво на-го-ре.
            П.С
            темп. -10 -11 градуса
            Alfa Romeo 159 JTDm
            Alfa Romeo 155 TS

Comment

Гледам много се забравя как се проверява дали термостата е запецнал отворен, та викам да напомня.

Качваш се, караш и когато стрелката отлепи - слизаш и пипаш радиатора - трябва да е лед студен, ако е топъл, значи термостата е отворен. Всичко друго е бошлаф...
              Може да се опипат и маркучите към радиатора - нормално е при отлепила стралка горния маркуч ( от термостата към радиатора ) да е топъл до към средата, но долния трябва да е абсолютно студен.
              Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
              ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Comment

Първоначално публикувано от Yavor Покажи съобщение
                Гледам много се забравя как се проверява дали термостата е запецнал отворен, та викам да напомня.

Качваш се, караш и когато стрелката отлепи - слизаш и пипаш радиатора - трябва да е лед студен, ако е топъл, значи термостата е отворен. Всичко друго е бошлаф...
                Може да се опипат и маркучите към радиатора - нормално е при отлепила стралка горния маркуч ( от термостата към радиатора ) да е топъл до към средата, но долния трябва да е абсолютно студен.
                Въобще не е нормално да е топъл леко маркуча на 50-60 гр.,ако е топъл термоса е пътник.Термоса трябва да държи плътно до 80-85 гр.

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Писал съм "до към средата" - винаги се затоплят откъм термоса, от оная малка дупчица дето я има на корпуса. А тя е нужна , за да може самия термостат да се затопли и отвори. Ако е супер плътно затворена дупката към радиатора, термостата докато отвори, мотора ще прегрее!

Но принципно начина ми за проверка е верен, нали?

Comment

Писал съм "до към средата" - винаги се затоплят откъм термоса, от оная малка дупчица дето я има на корпуса. А тя е нужна , за да може самия термостат да се затопли и отвори. Ако е супер плътно затворена дупката към радиатора, термостата докато отвори, мотора ще прегрее!

Точно!!!
                    Alfa 159 2,4 JTDm Q4
                    ex Alfa 156 2,4 JTD 20V
                    ex Alfa 156 1,9 JTD
                    ex Alfa 75 1,8

Comment

Абсолютно верен е,ама това леко загряване трябва да стане след 65-70 гр.,не по-рано.

Comment

Да се изповядам и аз по въпроса с температурата, защото имам някакви съмнения. Съмненията се пораждат поради факта, че от 2 дни карам градско старата Делта, при един и същ маршрут, едно и също натоварваме, Делтата загрява значително по-бързо.
                        На Алфата й сменях термостата миналата зима, направих теста, описан в темата - при темп. на стрелката около 70 гр., радиатора си е студен, маркуча преди него съвсем леко затоплен.
                        Общо взето, при температура навън около 2 градуса и около 15 мин. градско каране, стрелката стига до около 65-70 градуса.
                        ".... 150 На превала Ляв 5 и веднага Десен 5! спирай, че си ебало майката за Ляв 2 на скок !!!ХОРАТА... "

Comment

И при мене е така - сутрин от къщи ( излизам от топъл гараж ) до училището на баткото са 8-9 минути и после до офиса ми още толкова. Паркирам с двигател на около 75 градуса.
                          За сметка на това духва топло още след 500 метра, като се усети колко е навън.
                          Явно е от калорифера! Иначе мотора бавно загрява.
                          Но поне в кабината е екстра, за разлика от 156цата, където измръзвах зимно време, а се усетих че има калорифер 2 седмици преди да я продам

Comment

При мен също започва да духа леко топъл въздух по-рано, но дали имам въпросният калорифер - надали?

Comment

Първоначално публикувано от sasho_n2 Покажи съобщение
                              Да се изповядам и аз по въпроса с температурата, защото имам някакви съмнения. Съмненията се пораждат поради факта, че от 2 дни карам градско старата Делта, при един и същ маршрут, едно и също натоварваме, Делтата загрява значително по-бързо.
                              На Алфата й сменях термостата миналата зима, направих теста, описан в темата - при темп. на стрелката около 70 гр., радиатора си е студен, маркуча преди него съвсем леко затоплен.
                              Общо взето, при температура навън около 2 градуса и около 15 мин. градско каране, стрелката стига до около 65-70 градуса.
                              Делтата ти не е ли бензинова? Нормално е да загрява доста по-бързо от нафтата

Comment

Working...
                              X